keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Italian viinit



Italian viinimaa kuuluu vanhaan maailmaan.
Italiassa, 20 alueet ja jokainen niistä tuottaa sen viiniä, joka on monipuolinen ja ainutlaatuinen terroir viininvalmistuksen lähestymistapa.
Laki DOC viini tuotantoalueilla Italiassa allekirjoitettiin 12 heinäkuu 1963.
Ensimmäinen alue, joka sai luokka DOC, oli Vernaccia di San Giminiano. Tämä tapahtui vuonna 1966.
Korkein luokka jaettiin ensimmäisen kerran DOCG Brunello di Montalcino, Nobile di Montepulciano ja Barolo vuonna 1980.
Tähän mennessä 523 italialaista viiniä alueilla, mukaan lukien 332 DOC, DOCG 73 ja 118 IGT. Nämä viinit muodostavat 70% tuotannosta.


Viinit Sisilian: Etna DOC, Etna.
Etna - korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa. Giant hengitys, vapina ja tuottaa kaasua, ja sen pohja on peitetty viinitarhojen.
Etna DOC viininvalmistuksen alue ilmestyi vuonna 1968 ja tuli ensimmäinen alue kategoriassa Sisiliassa DOC. Tässä se on mahdollisuus valmistaa punainen, valkoinen ja roseeviinit.
Nyt viinialueella Etna, yksi arvokkaimmista Sisiliassa. Sen puoliympyrän alue ympäröi jalka on tulivuori pohjoisesta kaakkoon. Viinitarhat sijaitsevat korkeudessa 450-1100 metriä merenpinnan yläpuolella ja se kattaa 440 hehtaaria.
Antiikin viiniköynnösten muodostavat alhainen tanakka puita - "Alberello", he vievät 35% koko alueen.
Esim.





Sisilia - maaginen saari, joka sijaitsee Välimeren keskellä ja on säilyttänyt sen alkuperäisen kauneuden. Amazing rannat, outo kallioita, majesteettinen vuoret, upotetaan vihreys oliivitarhojen ja korkein aktiivinen tulivuori Euroopassa - salaperäinen Etna.

Viini Sisilian

Viinit Sisilian olemassa ennen XVII luvulla eaa. e.: Todisteita tästä löytyy kolikon, joka kuvaa Hera, palvelevat lasi viiniä Zeus. Tietenkin, tuotetun viinin niinä päivinä, ei tehnyt vertailuja siitä, että voimme yrittää tänään. Jo pitkään Sisilia tunnistettiin tuotanto tavallisten kuiva ja jälkiruoka viinejä. Jo pitkään vain mukava viinejä saarella tuntui Marsala ja Moscato di Pantelleria, mutta ajat ovat muuttumassa.

Viinin Sisiliassa on yli 11 miljoonaa hehtolitraa vuodessa, ja viinin laatu on paranemassa. Viiden viime vuoden aikana, erityisesti kohonnut laatu kuiva punaviinit. Kansainvälinen rypälelajikkeista - Merlot, Cabernet Sauvignon ja Chardonnay - antaa tässä ilmapiirissä, ja tältä pohjalta upeita tuloksia. Island ennustaa loistava tulevaisuus ja huikea menestys.
Luoda hänen mestariteoksia viininviljelijöiden tekee ainutlaatuisen ilmasto ja maaperä vulkaanista alkuperää. Viinirypäleet ovat kypsymässä nopeasti, ja elokuussa viinitarhojen aloittaa työt sato. On huomattava, että sato ei ole niin yksinkertainen asia, kuin päivä lämpötila on noin 45 ° C, ja ihmiset joutuvat odottamaan yön tai säästö tuoreen tuuli Afrikasta.

Kuitenkin pelastaa ihmisiä lämpöä, tuuli vahingoista viinitarhoja - nimittäin, edistää keskustelua viinirypäleet. Siksi koko Sisilian pidetään vyöhyke kohonneen huomiota. Ainoa keidas palstoilla vain Regaleali. He ovat saaren keskellä, kukkulalla, mikä tekee niistä erottuvat mm. Lisäksi tämä paikka on ainutlaatuinen siinä, että täällä syntyy luonnostaan ​​Botrytis (jalohomeisina), ja tilalla voi helposti tuottaa Italian Sauternes. Sen sijaan Regaleali tekevät suuria voimakas kuiva Chardonnay ja Cabernet Sauvignon: viini, jonka maine levinnyt ympäri maailmaa.

Mutta en usko, että Sisilia on nyt tuottaa viiniä vain tavanomaisista lajikkeista, ja on unohtanut omaa historiaansa. Yhtä kaikki on totta ja hyvä Old Marsala, kun voitti sydämet British. Vasta nyt etusija annetaan kuivua Marsala ja ei makea, ja laadunvalvonta on tullut erittäin tiukka ja vaativa.

Viinit myös eivät ole menettäneet arvonsa. Räikein on luoda Sisilian Passito di Pantelleria lajikkeiden Moscato, syntynyt saarella Pantelleria. Yllättäen herkkä, samettinen ja tyylikäs viini epätavallisen elegantti kimppu on saatavilla kaksi versiota: Naturale ja Passito. Ero on määrä ja laatu hieman kuivattujen viinirypäleiden. Toinen täydellisyys on makea Malvasia delle Lipari viini (Malvasia delle Lipari), mutta koska pieni tuotanto tämän mestariteos on vähemmän saatavilla. Hänestä sanovat, että se oli "aivan yhtä hieno kuin se on harvinaista."

Antiikin ajoista lähtien ovat kuuluisia viinin laadun kukkuloilta järjestetään noin Catania. Uskotaan, että tulivuori ulos tuhka ravitsee maaperää ja antaa viinejä verraton maku ja tuoksu. Nykyään nämä viinit ovat tuotemerkki Etna (Etna) DOC ja esiintyä valkoinen, punainen ja pinkki kuiva viini.

Useimmat kunnia, perinteistä sisilialaista rypäleet ovat Nero d'Avola, - hän antaa viini mielenkiintoinen sävy Haze - Nerello, Pintello. Vuodesta valkoinen lajikkeet on Inzolia ja Kataratto. Nämä hämmästyttävän erilaisia niiden lehdet ovat oppineet piiloutua paahtavan auringon ja juuristo viinirypäleet itse. He vain kääritty lehdet, ja kuumenna ne levoton.

Viininviljely ja viininvalmistuksen.

Viinit Sisilian olemassa ennen XVII luvulla eaa. e.: Todisteita tästä löytyy kolikon, joka kuvaa Hera, palvelevat lasi viiniä Zeus. Jo pitkään Sisilia tunnistettiin tuotanto tavallisten kuiva ja jälkiruoka viinejä. Viinin Sisiliassa on yli 11 miljoonaa. Hehtolitraa vuodessa, ja viinin laatu on paranemassa. Viiden viime vuoden aikana, erityisesti kohonnut laatu kuiva punaviinit. Kansainvälinen rypälelajikkeista - Merlot, Cabernet Sauvignon ja Chardonnay - antaa tässä ilmapiirissä, ja tältä pohjalta upeita tuloksia.

Sicilian viinit alkossa

Insieme Nero d'Avola 2012
10,98 0,75l
www.alko.fi/tuotteet/948767/?fromsearch=true



Montalto Syrah 2014 muovipullo
9,98 1,00l  
www.alko.fi/tuotteet/453828/?fromsearch=true


 Planeta Etna Rosso 2014
14,99 0,75l
www.alko.fi/tuotteet/452207/?fromsearch=true

Duca di Camastra Nero d'Avola 2014
8,40 0,75l
www.alko.fi/tuotteet/447987/?fromsearch=true


Planeta Santa Cecilia 2010
24,90 0,75l 
www.alko.fi/tuotteet/424457/?fromsearch=true

Filippo Grasso Ànemos Etna Bianco 2012
19,70 0,75l
www.alko.fi/tuotteet/593607/?fromsearch=true

Minä tykkän myös Toskana viinistä



Ensinnäkin, Toscana - alue punaviiniä, ja suurin vaikutus on lajike "Sangiovese". Lajike pienet marjat, "Sangiovese Piccolo" - tai "sandzhoveto" - on tärkeä osa Chianti, kun taas "Sangiovese Grosso", suurempia marjoja antaa Brunello di Montalcino ja Vino Nobile di Montepulciano (kaikki - DOCG). Historiallisesti "Sangiovese" antaa viini mausteinen-tuoreita, hieman terävä, ruoho-mausteinen, täynnä hedelmiä hapan maku, joka on hyvä janojuoma. Se on yleensä nuori ja juoda baareissa ja ruokapaikkoja lähellä Firenzen, punottu olki kahden litran pulloa - fiasok, joka tänään valitettavasti melkein hävinnyt. Se on viiniä tarkoitti Baron Ricasoli, jossa yli sata vuotta sitten, itse asiassa, loi modernin Chianti - viini, joka olisi kulutetaan satovuosi. Mutta viininviljelijöiden alkoivat vastustaa niiden Chianti suurissa vanha tammitynnyreissä. Tämä ei yksin tuhota kaikki viinit, mutta hullu lait, jotka mahdollistavat käytön sekoitus jopa 30 prosenttia huono valkoinen "Trebbiano", aivan liian usein johtaneet nojata, oranssi ja hieman hapan viini hedelmäinen sävy, joka ei ole hauskaa. Luojan kiitos, säätelevät määräykset DOCG vahvin ensimmäinen vähentää sallittu Chianti valkoisia rypäleitä arvoon 2-5 prosenttia, ja nyt he ovat lisäämällä on kielletty; Ne voivat myös lisätä enintään 10 prosenttia muiden lajikkeiden punainen viinirypäleet.

Viini Antinori Vino da Tavolan on Tignanello on tunnistanut uusi trendi, ja nyt lähes kaikki laadukkaita Chianti "Sangiovese" lisäsi tietty määrä "Cabernet", "Merlot" ja "Syrah" tai käyttää jotakin vain "Sangiovese" (usein pieni määrä "Canaiolo "). Mutta on syytä muistaa, että ikimuistoisista ajoista Carmignano, erinomainen piiri DOC, vain länteen Firenzen, on Cabernet (paras valmistajat: Capezzana, Villa di Trefiano). Ei ole epäilystäkään siitä, että valmistajat, jotka tekevät näitä viinejä, usein käyttäen pieniä tammitynnyreissä (kiitos heille saada viinit menettää vähemmän hedelmäinen ja hapettaa hitaammin) poispäin perinteinen tapa Chianti. Mutta he, ainakin, luoda edellytyksiä perustaa maailmanluokan viinejä. Top valmistajat - (ellei toisin mainita, viittaa alueen Classico): Antinori, Badia Coltibuono, Castell'in Villa, Castellare, Castello dei Rampolla, Castello di Ama Castello di Poppiano (Colli Fiorentini), Castello di San Polo Rosso, Castello di Volpaia, Felsina, Fontodi, Frescobaldi (Rufina), Isole e Olena, Monsanto, Riecine, Ruffino, Selvapiana (Rufina) ja Basciano (Rufina)

Villa Antinori Rosso 2012

17,99 
0,75l



Tästä voi löytä punaiset viinit Toskanasta



ja  







1 kommentti:

  1. Esittele vielä yksi italialainen viini, josta pidät. Muilta osin tehtävä on hyväksytty.

    VastaaPoista